Kossmanndejong
|
UW BROWSER IS VEROUDERD.

Update uw browser voor de beste gebruikerservaring, of contacteer ons voor een ouderwets analoog gesprek via +31 20 420 8890 of
info@kossmanndejong.nl

Wij adviseren de laatste versie van Google Chrome:

YOUR BROWSER IS OUTDATED

Update your browser to get the best experience, or contact us for an old-fashioned analog conversation via +31 20 420 8890 or info@kossmanndejong.nl

We recommend using the latest version of Google Chrome:

Play

Projectietest voor het namenmonument. Nu staat alles nog leeg. Onze koloniale erfenis

24.05.2022 bij 15:17 door Wendy Snoek

Groeiende staalconstructies.

05.04.2022 bij 14:00 door Lucandrea Baraldi

Play

De perfecte plek voor de reiger.

21.03.2022 bij 10:33 door Herman Kossmann

Langzaam maar zeker naar de opening op 8 februari! Ons Land

01.02.2022 bij 17:34 door Remco Swart

In samenwerking met fotograaf Sander van den Bosch meten en fotograferen we alle vloeren van het paleis. Bezoekers lopen straks over 'onzichtbare' tapijten, om zo dicht mogelijk bij de originele sfeer van de vertrekken te komen. Paleis Het Loo

26.01.2022 bij 12:54 door Robin Schijfs

Na al die dagen thuis achter een scherm, is het heel fijn om eindelijk wat hands-on te experimenteren met projecties en verschillende lagen van transparante stoffen... Natuur

07.12.2021 bij 17:33 door Pauline Fer

Werk in uitvoering voor Museum Sophiahof. In voorbereiding…

02.12.2021 bij 17:28 door Remco Swart

Play

Schetsen voor een kindertour

25.11.2021 bij 09:35 door Annika Jacobs

Play

Op blote voeten een tentoonstelling in? Samen met het Stapferhaus bekijken we wat dit oplevert voor de beleving van de bezoeker... Natuur

24.11.2021 bij 18:23 door Robin Schijfs

Met een paar kickoff dagen (en nachten) in de bergen van Zwitserland, zijn we het schetsontwerp voor de nieuwe Natuur-tentoonstelling van het Stapferhaus stevig begonnen! Natuur

30.09.2021 bij 11:09 door Robin Schijfs

Play

Het schoonmaken van de boomwortels voordat ze naar het plafond gehesen worden Groote Museum

25.09.2021 bij 12:29 door Michel de Vaan

Frezen van het reliëf van de aarde minus water uit een speciaal schuim. Hier laten we zien hoe weinig drinkbaar water er eigenlijk op aarde is . Groote Museum

30.06.2021 bij 12:04 door Michel de Vaan

Play

Super spannend moment, we kregen de panelen van de ” 4 visies op het Antropoceen ” doos die we maakten voor de Biënnale van Wenen 2021 voor het eerst te zien! In voorbereiding…

12.05.2021 bij 12:00 door Lea Chenot

Play

Een lege We The Curious, vlak voordat de tentoonstelling wordt geïnstalleerd! Project What If

01.02.2021 bij 12:19 door Ina Meininghaus

Play

Veiligheid versus functionaliteit: op zoek naar de beste koptelefoon die gebruikt kan worden in een werkende fabriek Expeditie HVC

07.01.2021 bij 17:39 door Roel Bolhuis

Play

'under construction': de nieuwe tijdelijke tentoonstelling in het Huis van de Europese Geschiedenis wordt opgebouwd... Fake (f)or Real

07.01.2021 bij 17:32 door Tsur Reshef

Play

De laatste loodjes voordat het Coronelpaviljoen op de Portugees-Israëlietische begraafplaats Beth Haim wordt geopend! Coronelpaviljoen

29.11.2020 bij 14:30 door Remco Swart

Play

Alles in goede handen bij Fiction Factory Museum van de Geest

07.11.2020 bij 17:32 door Femke Bijlsma

Wij zijn
Kossmanndejong
Wij zijn
Kossmanndejong

Wij ontwerpen verhalende ruimtes. Ruimtes die inspireren, je raken en die je bijblijven. We ontwerpen voor culturele instellingen, de publieke ruimte en bedrijven.

Wat we doen

Wat we doen

Jij hebt een verhaal?
Dan kunnen we gisteren aan de slag.

Want het maken van een ruimtelijke belevenis behelst veel meer dan een ontwerp alleen. Van strategie tot productie: bij Kossmanndejong beheersen we het hele proces. We pakken een project integraal aan. Alles hangt met elkaar samen en dat draagt bij aan de kwaliteit van het eindresultaat.

Wij zijn allesdenkers en allesmakers met een aanstekelijk enthousiasme, die bij iedere opdracht de juiste expertise bundelen. Vanuit onszelf, de opdrachtgever en het veld.

Zo doen we dat

1 — Vooraf

We willen alles over jou weten. Welk verhaal wil je vertellen? We bespreken samen de beschikbaarheid van middelen, tijd, expertise en ambitieniveau. Hoe duurzaam kunnen we het maken? Wat willen we bereiken? Wanneer is het project geslaagd? Als het aan ons ligt, doen we er graag een schepje bovenop.

2 — Van start

We gaan los met de wildste ideeën. Breken open, doen onderzoek, leggen verbanden en zoeken de maatschappelijke relevantie. Waarom hier en waarom nu? We bekijken de opdracht in het grotere geheel. Samen. Co-creatie is voor Kossmanndejong de enige manier van samenwerken.

3 — Het beste team

Elke opdracht is anders, dus ook het team verschilt per project. We betrekken de meest gerenommeerde specialisten om jouw project naar een hoger plan te tillen. Afkomstig vanuit de opdrachtgever, ons bureau en ons netwerk van vertrouwde partners.

4 — Concept

In een Conceptontwerp stellen we de uitgangspunten vast voor verhaalstructuur en publieksbeleving. We inventariseren wat er nodig is om dit te bereiken. We schetsen ideeën en zetten het plan in grove lijnen uit. Het is het fundament waarop in de volgende fase wordt voortgebouwd.

5 — Uitwerking

In een Voorlopig Ontwerp en daarna een Definitief Ontwerp werken we alles uit tot een prachtig en gelaagd plan. We ramen bouw- en productiekosten en plannen het proces. We verdiepen de opzet, ontwikkelen inhoud, werken ruimtelijke en grafische ontwerpen uit en bereiden ze voor op productie.

6 — Realisatie

De beste aannemers en technici gaan voor ons aan de slag. De ontwerpen krijgen vorm; er wordt gebouwd, geprint en audiovisuele producties worden gemaakt. We begeleiden het proces, testen belangrijke onderdelen, bewaken de kwaliteit en zorgen ervoor dat alles samenkomt.

7 — Opening

Zodra de bezoekers binnenstappen, komt de tentoonstelling tot leven. We kijken samen of alles werkt zoals we het bedacht hadden en we finetunen mocht het nodig zijn. Het resultaat is een prachtig project waar iedereen trots op is!

Hoe we het zien

Hoe we het zien

We creëren een driedimensionale vertelling die de bezoekers raakt en tot hun verbeelding spreekt. Die ze iets bijbrengt en aan het denken zet. Zo ontstaat een ontdekkingsreis, ook in henzelf. Het verhaal wordt hún verhaal. Omdat geen mens hetzelfde is, bouwen we elke vertelling op in lagen, zodat iedereen wordt aangesproken. Dit vraagt steeds om een unieke mix van collectie, installaties, multimedia, interactiviteit, geluid, licht, tekst en kunst.

Vorm en inhoud zijn zo op elkaar afgestemd dat alles, tot in het kleinste detail, met elkaar samenhangt. Voor ons is een tentoonstelling geen statisch arrangement van objecten. De ruimte is geen decor – de ruimte is het theaterstuk zelf. Een totaalervaring.

Onze spelregels

Expeditie

Een narratieve ruimte is een verhaal dat zich ontvouwt in ruimte en tijd. Een reis waarbij de bezoekers intuïtief hun pad kiezen. Een verhaal hoeft niet lineair te zijn, en meerdere verhalen kunnen parallel aan elkaar verteld worden. Iedere wandeling is uniek, maar door de samenhang in het ontwerp krijgt iedereen de essentie mee.

Lagen

Iedereen is anders. Mensen verschillen in karakter, leeftijd, achtergrond, gender, kennis en interesse. Door gelaagde verhalen en perspectieven, creëren we ruimtes waar iedere bezoeker zich aangesproken kan voelen. Wie wil, kan uitgebreid de diepte in. Maar ook in een halfuur kan iemand een betekenisvolle ervaring hebben.

Spanningsboog

Goede romans, films en toneelstukken hebben een emotionele spanningsboog. Dat geldt ook voor een verhalende ruimte. De bezoeker is de hoofdpersoon. Met onze verteltechnieken trekken we de bezoeker meteen het verhaal in en zorgen we dat ruimtes en opstellingen werken als ‘pageturners’. Strategische momenten van pauze en reflectie versterken dit effect.

Ontmoetingen

We maken contact. Ontmoetingen dragen bij aan een gevoel van verbinding. Ze zijn een kans om met nieuwe perspectieven gedachten open te breken. Om iets in gang te zetten. Vaak zijn het deze momenten die het langst bijblijven. Daarom orkestreren we interactie – met vrienden én vreemden. We schatten bezoekers op waarde en dagen ze uit met elkaar in discussie te gaan.

Interactie

Bezoekers zijn actieve deelnemers. Ze brengen de ruimte tot leven. Interactie moet eenvoudig, intuïtief en uitnodigend zijn. We leveren de randvoorwaarden voor een veilige plek waar mensen uit hun comfortzone durven te komen. Een plek die spel en experiment provoceert. Bouwen, doen en aanraken, én er mag worden gelachen. De energie moet door de ruimte stromen.

Verstand en Gevoel

Een verhalende omgeving is pas geslaagd als zij je raakt in hoofd én hart – wanneer het een goede combinatie biedt van informatie en emotionele, zintuiglijke indrukken. Een uitgekiende compositie van precisie en losheid, van poëzie en feitelijkheid. Waar gedachten en gevoelens de ruimte krijgen. Door de emotie en nieuwe inzichten blijft de ervaring je bij.

Verbeelding

Iedereen beschikt over verbeeldingskracht om zich te verliezen in een verhaal. Die verbeelding moet dan wel getriggerd worden. In een narratieve ruimte ga je op in een wereld waar echt en verbeelding elkaar versterken. Poëtische elementen als metaforen en abstracties zijn daarin onontbeerlijk. Ze vergroten de magie van de ‘suspense of disbelief’.

Transformatie

We zijn maatschappijkritisch en proberen grenzen te verleggen. Maar we opereren niet in het luchtledige. Waar zijn we hier? In wat voor tijd? Wat leeft er bij onze bezoekers? Hoe verhoudt ons verhaal zich tot het grotere geheel? We zoomen graag uit, vinden feeling met de context en zoeken bovenal de relevantie.

Ons
team

Alejandra
Calderon

alejandra@kossmanndejong.nl

“As an architect, I am very detail-oriented. Research is always my first step; it answers all the design questions! My aim is to translate research into experiences that encourage people to do, learn, and dream more. What I love most at KDJ is the transdisciplinary magic that happens within the team and being surrounded by talented people – it feels like everything is possible! Personal motto: Don’t stop until you are proud!”

 

Benjamin
Koolstra

benjamin@kossmanndejong.nl

“There is an atmosphere of generosity here, KDJ always gives you more than you asked for – I experienced it when I was one of KDJ’s clients. That’s why I joined the team – I wanted to be a part of it. As KDJ’s managing director, I support the work processes and manage the finances. Not one single project is the same. The result is always new and meaningful.”

 

Daan
Wubben

daan@kossmanndejong.nl

“Learning about the world shouldn’t be boring or a textual maze. It should be a leisure activity for all different ages, cultures and subcultures. A common ground. I started learning more about the world when I visited the MAGNUM photo retrospective in 2008. The photos’ frames were gateways to new perspectives and it showed me new ways of learning. I’ve been hooked to the world of visual language ever since. I studied at the Design Academy Eindhoven, where my fascination for societal design started. As a designer, I strive for the moment when material, color, space, shape, content and context come together. A design is at its best when it triggers emotion but leaves enough space for understanding.”

Dinalbert
Ortega

dinalbert@kossmanndejong.nl

“I take care of the financial part of the studio and our projects. I like having the overview of what happens at KDJ. I work on very diverse projects, with different countries, sizes, and levels of complexity. Next to my work I am pursuing a degree in Business Economics and give volleyball training to kids. I love watching them grow and develop their talent.”

 

Elise van
Wolfswinkel

elise@kossmanndejong.nl

“We mix content and spatial design into one clear and visible story. When story and design come together, a whole new world opens up. I studied spatial design, I love stories and I’m a good listener. This combination strengthens my ability to translate content into an entertaining and understandable exhibition. I like to participate in the content-making as much as possible. I enjoy getting involved in ‘how’ and ‘what’ we want to tell the visitor through the spatial, interactive, and digital design as well as in storytelling, text, and audio.”

 

Femke
Bijlsma

femke@kossmanndejong.nl

“I’m vegetarian but when it comes to my interests, I’m an omnivore, a glutton even. Before I started at KDJ I worked as an architect in Japan, I wrote about art for an Italian newspaper, designed interactive art installations, founded an organization for refugees in the creative industry, and set up a climate change class at the Rietveld Academy. As content developer, I try to turn this jumble of experiences into an advantage, creating ever richer multi-dimensional experiences for real people.”

 

Herman
Kossmann

herman@kossmanndejong.nl

“I am co-founder of Kossmanndejong. Besides the exciting projects we realized and are working on, being a member of a skilled team of different disciplines and making places of drama, entertainment, and intellectual challenge is a daily inspiration. Thinking holistically, innovating, and challenging the boundaries of the ‘exhibition’ as a medium have become part of our DNA. I am proud we have developed such an adventurous place.”

 

 

Jikke
Vermeulen

jikke@kossmanndejong.nl

Julia
Meyerrose

julia@kossmanndejong.nl

“To design beautiful spaces is simply not enough for me. While studying interior architecture in Germany and the Netherlands, I realized that while it is wonderful to create pretty spaces, they become even more meaningful when you add content. I prefer to use a pen to shape my ideas and set the computer aside for a while. I am never afraid of a white sheet of paper. Even better is the back of an old sheet of paper from the recycling bin. Because reusing materials is really what gets my creativity going.”

 

Lieke
Ketelaars

she/her
lieke@kossmanndejong.nl

“Working with top-notch designers is such a pleasure. They are extremely creative, passionate, dedicated, and have an insane work ethic. As a communicator, I learn a lot here. I can combine my background in cultural heritage and marketing and I’m pushed to try new things and experiment. The energy I get from this makes me do silly bike dances on my way to work and back.”

 

Lucandrea
Baraldi

he/him
lucandrea@kossmanndejong.nl

“I am fascinated by how people relate to their environments in a way which goes beyond simple function, I am interested in the emotional, social, cultural and imaginative nuances of the things that surround us. I studied visual communication in Italy, product design in the UK, and graduated from the Design Academy Eindhoven. I like to wear many hats, among which the designer’s, the artist’s, the musician’s, the lighthearted explorer’s.”

 

Maaike
Sips

maaike@kossmanndejong.nl

“As a writer and documentary film maker, my focus is on the content. I love the magic that happens when it merges with the spatial design into a complete new world. Personal stories are my favorite; they can bring any topic to life, no matter how abstract or complicated it looks at first. Each project is a new adventure. We plunge ourselves into the subject. We explore it from every angle to analyze the essence before we start designing.”

 

Marieke
Müller

marieke@kossmanndejong.nl

“I have a great love of art, design and architecture and am passionate about creating projects that tell exciting stories and are meaningful experiences. For over 15 years, I have worked as a project manager creating beautiful stories all over the world. I feel most vibrant and driven when working in a team alongside designers, artists and other creative people. As a project manager at Kossmanndejong, I can do just that! Together with my colleagues and a team of experts from different fields, we create experiences that mesmerise. Being part of that process gives me a lot of energy and joy.”

Mark
de Jong

mark@kossmanndejong.nl

“I am the DJ of KDJ. I am trained as an architect and a self-taught graphic designer. But it takes much more than just these two disciplines to create narrative spaces: we operate and move between lots of different media and collaborate with so many interesting people. It is truly inspiring to be able to define this profession with each new project, together with all these people.”

Martijn
Sas

martijn@kossmanndejong.nl

“Having worked at KDJ for almost 20 years, I have seen it grow from four guys to over thirty people. I’m involved in almost every project in some way, from 2D design and 3D design to visualizations. Between designs I take care of basic IT stuff. Sometimes I miss the construction aspect of the exhibitions we design. I also build things for the office, such as a modular magazine rack made of found objects.”

 

Matt
Vermeulen

matt@kossmanndejong.nl

“Kossmanndejong is a pressure cooker for creativity in which I feel like a fish in water. The horizontal corporate culture. The ambition to strive for the very best at all costs. Our clients share this, creating conditions where you can fly high as a designer. Moving from being a theater/TV maker to designing exhibitions, I have even more tools at hand and a wider audience. I love telling stories, touching people in their heads and hearts. I like to incorporate a little excitement, some humor, desire, and to ruffle some feathers. Everything starts with a good concept.”

 

Michel
de Vaan

michel@kossmanndejong.nl

“I have a broad interest which is really useful when being an exhibition designer. As an industrial designer I’m trained in designing products and services for people and I’m always focussed on how visitors will interact with exhibits. I see myself as an all-round designer with a very critical view on everything I make. I love the intense process of creation and the social interaction with all people involved. There is always room for humour in those processes. I think KDJ is an office where we really realise special projects. Seeing visitors having a meaningful experience in our designs is the most rewarding feeling ever.”

 

Miki
Dai

miki@kossmanndejong.nl

“Every day is a celebration for me when working at Kossmanndejong. Exhibition design unites many factors that I find important. I enjoy collaborating with (international) clients, designers, architects, storytellers and visitors. Although I am more involved with our clients before the creative process begins, my engagement certainly does not end once the designs come to life.”

Morgan
Henry

morgan@kossmanndejong.nl

“From permanent spaces to ephemeral spatial encounters: I use the technicality of my architectural training and the theatricality of my scenography background to create immersive and interactive experiences that take spectators on playful and engaging journeys. Space becomes an evolving entity that can only exist with the audience’s participation. Coming from such a group-oriented culture in the Dominican Republic, collaboration is indispensable to my practice. Allowing these multidisciplinary encounters to happen is one of my favourite things at KDJ.”

Niels
de Jong

niels@kossmanndejong.nl

“I’m keen to learn, explore new subjects and transfer knowledge to visitors. At KDJ, form always follows content – nothing is incidental. I always enjoy seeing the first physical expression of a design like a sample or mockup. I keep a good overview in large projects with lots of parties. As an architect, I see the possibilities of a space. I’m able to advise the architect on how the experience can best take shape. Two truths about exhibition design: No amount of money ever bought a second of time and nothing goes right automatically.”

 

Nils
Mork

he/him
nilsmork@kossmanndejong.nl

“As a 2D designer, I translate content into a visual form – to inform visitors or teach them something in a comprehensible way. As a result, I learn something new every day and no two days are the same. Working together with such a fun and talented team is very inspiring, motivating, and educational. Whether it’s drawing, painting, cutting and pasting, or using the computer, I love creating colourful illustrations, letters, and patterns. After working hours I happily continue.”

Nisala
Saheed

they/them
nisala@kossmanndejong.nl

“I am a multidisciplinary Sri Lankan designer and am driven by creating access to knowledge, enhancing spiritual connections, and empathetic exchanges. The way we design our spaces and our world exposes who belongs, so I try to cultivate the sense of belonging across identity. I have a background in Visual Art and Sociology, and I am motivated by post-colonial theory, de-digitization, and notions of Queer Utopia. ‘Take a moment and feel the earth below us holding our bodies. We belong here.'”

Pauline
Fer

pauline@kossmanndejong.nl

“I studied visual communication at the Universität der Künste in Berlin. I like the moment when a new project starts, when everything is still possible and we look for the best way to tell a complex story. We don’t take assignments as they come, but question the brief when it’s for the best. I like to travel to step out of my usual environment, to be confronted with different perspectives and to immerse myself in another cultural context.”

Remco
Swart

remco@kossmanndejong.nl

“What I like about my work is sharing and combining ideas and skills to create immersive experiences for visitors. I am a multidisciplinary 2D/3D thinker. My work is to apply graphics in an architectural/spatial context. I make (very) large scale graphics and create clear infographics and icons. I love food and music. My way of working is to question everything, always.”

 

Robert
van der Linde

robert@kossmanndejong.nl

“As a designer at KDJ I combine my education in interior architecture with a bachelor in anthropology. For me it’s all about space, atmosphere, and story. When you play with these three parameters the possibilities are endless. I’ve been working at Kossmanndejong since the early days. The good thing about this studio is that we are thorough, and we don’t stop until we are completely satisfied. And that’s when something really happens to the visitors and they are transformed in some way.”

 

Robin
Schijfs

he/him
robin@kossmanndejong.nl

“Designing a narrative space is like putting together a giant puzzle. As a trained teacher and designer, I combine both skills at KDJ. I love to dig deep, find patterns and create order out of chaos. Whether it’s typographic details or the structure of a concept: things have to make sense as a whole. And that doesn’t mean things can’t be funny or extreme, very minimalistic or a feast to the eye. Besides my work at KDJ, I design theater sets and installations. One thing is always the same: it’s about putting your all into a project.”

 

Roel
Bolhuis

roel@kossmanndejong.nl

“After graduating in musicology, I worked as a producer for opera and music theater, broadcast facilities, and digital productions. Since 2008 I work as a project manager in the exhibition sector. I apply my experience in digital media and performing arts within our projects. As a link between business management and the project leaders I play a central role within our team – that’s my favorite place!”

 

Sara
Blad

she/her
sara@kossmanndejong.nl

“I am an art historian with a background in 17th-century Dutch art, collections management and magazine publishing. As a communicator at KDJ, I translate our designs into words to share with you. The creative energy at KDJ is infectious. Seeing how the designers communicate through their designs encourages me to push my communication abilities. When not at KDJ, I work at a French patisserie where I can practice my Dutch.”

Selma
Hofstra

selma@kossmanndejong.nl

“I found my dream job at Kossmanndejong. As a project manager with a background in history, I dive enthusiastically into all interesting projects alongside a dedicated team of designers and content developers. I find it important that content and design become one. After all, this is the strength of KDJ. Every project is an exciting challenge that I like to take on and accompany, because I believe that life is about doing what you love to do.”

 

 

Sietske
Sips

sietske@kossmanndejong.nl

“Before becoming a graphic designer I worked as a teacher. I used to tell the children stories of all sorts. This is something I still do but now in a graphic way. It feels good to see the stories come to life in the spaces we create. Working in a team provokes the best in me, we inspire each other and go for the best. After work, I design prints for children and make illustrations for imaginary stories. There is so much in life that makes me curious and eager to learn. I feel privileged to be able to dive into a new topic every time we start a new project.”

 

Susan
van den Berg

susan@kossmanndejong.nl

“I studied product and interior design, after which I did my master’s in interior architecture. What I like about working at KDJ is that you can think and design more artistically to translate stories and make them experiential. I am a curious spatial designer, which makes me want to fully immerse myself in a concept, social theme or issue. I also believe that the story behind or around a design is just as important as the design itself. The thoughtfulness within a project shows why (design) choices were made.”

Tsur
Reshef

he/him
tsur@kossmanndejong.nl

“I love going on adventures such as (sky)diving & traveling. For me, creating an exhibition is an adventure in itself. I have been designing experiences, exhibitions, and media for more than twenty years in some of the most prominent museums in the Netherlands before joining KDJ in 2018. I graduated from the Gerrit Rietveld Academy, worked for the architecture firm Concrete, and founded my own design studio. Technical knowledge and concept development go hand in hand in my work.”

 

Wendy
Snoek

she/her
wendy@kossmanndejong.nl

“I very much believe in inspiring each other. Where one thought leads to another, bringing each design a step further. Theater fascinates me: the way a minimal decor can suggest a whole world. This elusiveness touches me; I try to incorporate it in my designs. After work I do pottery. Being able to work with my hands and switch off every thought is a wonderful feeling. The total concentration, feeling immersed in another world, being in the moment, is a feeling I hope to give visitors.”

 

Onze
Services

Strategie

Master planning
Strategisch consulting
Concept en visualisering
Content strategie
Kostenramingen
Fondsenwerving advies
Evaluatie en impactassessment

Ontwerp

Art/Creative direction
Ruimtelijk ontwerp
Grafisch ontwerp
Content ontwikkeling
Bewegwijzering
Catalogi en publiciteitsmiddelen

Productie

Art/Creative direction
Productie supervisie
Scriptschrijven en storyboarding
Media direction
Grafisch ontwerp / DTP
Projectmanagement
Contract management

Onze
Klanten
BE
House of European History
CH
Museum für Kommunikation
CH
Stapferhaus Lenzburg
CN
World Expo Shanghai
DE
Historisches Museum Frankfurt
DE
Judisches Museum Berlin
DE
World Expo Hannover
DK
ECCO Shoes
DK
Maritime Museum of Denmark
FR
Salon du Livre
ID
Coral Triangle Center
IS
Maritime Museum Reykjavík
JP
Tokyo International Book Fair
NL
Afrikamuseum
NL
Amsterdam Airport Schiphol
NL
Amsterdam Museum
NL
Amsterdams Historisch Museum
NL
Artis
NL
Beth Haim Cemetery
NL
Bolidt
NL
Bureau D'ARTS
NL
Centraal Museum Utrecht
NL
De Groene Boog
NL
Design Museum Den Bosch
NL
Drents Museum
NL
Frans Hals Museum
NL
Gemeente Amsterdam
NL
Gemeente Kampen
NL
Gemeente Rotterdam
NL
Grachtenmuseum
NL
Havenbedrijf Rotterdam
NL
Hotel/Restaurant Bazar
NL
HVC Energie en Hergebruik
NL
Joods Historisch Museum
NL
Koninklijke Bibliotheek Den Haag
NL
Kröller-Müller Museum
NL
Kunstmuseum Den Haag
NL
Laurenskerk Rotterdam
NL
Luchtvaart & Oorlogmuseum Texel
NL
Maritiem & Jutters Museum
NL
Maritiem Museum Rotterdam
NL
Museum Boijmans van Beuningen
NL
Museum Catharijneconvent
NL
Museum Sophiahof
NL
Museum van de Geest / Het Dolhuys
NL
Museum Volkenkunde
NL
Nationaal Militair Museum
NL
Naturalis Biodiversity Center
NL
Natuurmonumenten
NL
Nederlands Architectuurinstituut
NL
Nederlands Fotomuseum
NL
Nederlands Letterenfonds
NL
Nederlands Openluchtmuseum
NL
NEMO Science Museum
NL
Paleis Het Loo
NL
Portugese Synagoge Amsterdam
NL
Provast
NL
Rijkswaterstaat Utrecht
NL
Rotterdam Culturele Hoofdstad
NL
Spoorwegmuseum
NL
Stadsarchief Amsterdam
NL
Stedelijk Museum Amsterdam
NL
Stichting AIR Rotterdam
NL
Stichting De Nieuwe Kerk
NL
Stichting Dudok Manifestatie '96
NL
Tropenmuseum
NL
TU Delft
NL
Tweede Kamer der Staten-Generaal
NL
Universiteitsmuseum Utrecht
NL
Vedute
NL
Wereldmuseum Rotterdam
NL
Zaans Museum
SE
Etnografiska Museet
SE
Världskultur Museet
UAE
Abu Dhabi Tourism and Cultural Authority
UAE
Qasr Al Hosn Festival
UK
Florence Nightingale Museum
UK
London Book Fair
UK
Royal Air Force Museum
UK
Royal Shakespeare Company
UK
The Newt in Somerset
UK
WeTheCurious
Onze
Publicaties
Engaging Spaces
Kossmanndejong e.a.

Het creëren van een goede tentoonstelling gaat over het vertellen van een multidimensionaal en interactief verhaal met een evenwichtig en breed scala aan media. De uitdaging is om complexe en wetenschappelijke informatie te vertalen naar een verhalende omgeving die een breed publiek aanspreekt. In Engaging Spaces wordt ingegaan op 30 verhalende ruimtes ontworpen door Kossmanndejong, waaronder het Urbanian Pavilion op de World Expo 2010 in Shanghai.

Werken
bij KDJ?

Solliciteer nu!